LAUBA SLAVI 7.ROĐENDAN

Lauba- kuća za ljude i umjetnost iz sebe broji sedam uspješnih godina rada. U srijedu 20. lipnja 2018. proslavit će rođendan otvorenjem velike izložbe Silvija Vujičića, ali i rođendanskim tulumom uz DJ-a Boccu Sofistifunka. Za Laubinu rođendansku izložbu umjetnik Silvio Vujičić stvara šest novih radova monumentalnih dimenzija. Ovi radovi su svojevrsna sinteza istraživanja, s jedne strane medija, tehnika i suvremenih umjetničkih praksi, a s druge, vlastitih iskustava, identiteta i umjetničkih preokupacija. Kao i u dosadašnjim radovima Silvio Vujičić očekuje od promatrača da se angažira i biva spreman na istraživanje i propitkivanje, podrazumijevajući pritom uvijek neku znatiželju…

Silvio Vujičić rođen je u Zagrebu 1978. godine gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Miroslava Šuteja te dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Djeluje kao likovni umjetnik i modni dizajner. Radove je izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama (Frac des Pays de la Loire; Translife, International Triennial of New Media Art, Peking; Device_art 3.010, Miraikan – National Museum of Emerging Science and Innovation, Tokio; Inner Colors, Platform3, München; T-HT Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb; Touch Me Festival, Zagreb; Device_art 2004, Zagreb; Linienstrasse113, Berlin; Aspects of Collecting, Essl Museum, Klosterneuburg; Big Torino 2000, Biennial of Emerging Artists, Torino).

Uz navedeno, posjetitelji će moći vidjeti i Laubin Nestalni postav #37 / „Kakve veze imaju Puma 34 i Kožarić“. Laubinom rođendanskom izložbom započinje Laubin program – Ljeto u Laubi. Izložba ostaje otvorena do 25. kolovoza.