POSJETITE POP-UP DESIGN STORE

Blagdani se približavaju, a još uvijek ne znate što pokloniti prijateljima i obitelji? Kreativni predmeti domaćih dizajnera i brendova čekaju vas 07.12. od 15 do 19 sati u Trešnjevka pop-up design storeu. U duhu predbožičnog šarenila i veselja, u petak poslijedpodne predstavljaju se Ayelen A̲̿, Petra Žabčić artPawsomeMnemaSitolab, Joy BAGS Amara Handwoven DesignNavratite u Karibu Kaawa na zagrebačkoj Trešnjevci, pogledajte radove sjajnih dizajnera i izaberite zanimljivu odjeću, nakit, torbe, šalove, dekorativne jastuke i namještaj za kućne ljubimce.

Ayelen A̲̿ je Mapuche žensko ime koje znači čistoća ili sreća. Najveća inspiracija su joj Indijanci, njihova kultura i skladan život s prirodom, neka davna vremena, Woodstock, divlja priroda oko nas, te razni umjetnici i dizajneri diljem svijeta. Njene kreacije namijenjene su ženama koje vole jedinstvene unikatne komade, ali i onima koje vole jednostavnost na drugačiji način. U kreiranju najviše koristi mesing(mjed) koji neodoljivo podsjeća na raskoš žutog zlata, bakar koji voli patinirati, a uz ova se dva dominantna materijala mogu pronaći i elementi od recikliranog srebra, kristala, školjki, kože te drugih prirodnih materijala. 

Petra Žabčić art crta cijeli život, a izrađuje nakit već dugi niz godina. Obično dane provodi crtajući i slikajući u svom ateljeu, a najprepoznatljivije su njene ilustracije na drvetu. Omiljen materijal joj je drvo, tako da ga koristi i za izradu nakita te svijećnjaka i raznih stvarčica za dom. Voli kombinirati tekst i sliku te slati male poruke na svojim radovima. 

Mnema je mali dizajn studio koji proizvodi harem hlače za ples, jogu i svakodnevno nošenje. Posebno volimo neobične i raznolike tkanine prirodnih materijala. Mnemu sačinjavaju dvije kreativke –Mateja Medić i Mihaela Richter. Sve hlače su ručni rad.

Sitolab studio za ilustraciju i sitotisak, bavi se izradom limitiranih otisaka na tekstil i odjevne predmete. Umjetnica koja vodi studio potpisuje ručnu izvedbu cijelog procesa – od dizajna modela i kroja, osmišljavanja i tiskanja uzoraka na tkaninu i apliciranja vlastitih ilustracija na nekoliko bazičnih odjevnih komada i modnih dodataka.

Joy BAGS – iza branda se krije Vanja Hraste. Volim ručni rad kojeg prakticiram od malena, a volim raditi i s ljudima te se te dvije ljubavi prepliću u mom životu. Pod imenom Joy BAGS izrađujem heklane torbe od recikliranog pamuka, a s P o letimo zajedno organiziram i vodim radionice pletenja i heklanja.

Pawsome je brend pet friendly namještaja i interijerskih dodataka. Nastaje kao dizajnerski odgovor na uobličavanje ljubavi prema životinjama u jedinstven brend koji u sebi objedinjuje ljubav prema dizajnu i ljubav prema kućnim ljubimcima. Zašto PAWSOME? Jer šapice su zakon! Male ili velike, šarene ili jednobojne, čistokrvne ili miješane, šapice svih vrsta i oblika, a mi smo tu da ih učinimo sretnima, jer naš dom je i njihov dom.

Amara Handwoven Design je brend posvećen razvoju dizajna ručnog tkanja. Naglasak je na suvremenom dizajnu i finoći izrade šalova, torbica i ‘home decora’. Proizvodi su isključivo ručno tkani u malim serijama (slowwoven) sa ciljem očuvanja i obogaćivanja tradicije.