NOVA SEZONA FILMSKE ŠKOLE KINOKLUBA ZAGREB

Novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb počet će uvodnim predavanjem u utorak 12.
veljače 2019. s početkom u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb na adresi Trg žrtava fašizma 14. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva i po
mjeseca. 

Filmska škola Kinokluba Zagreb tradicionalna je početnička radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama režije i pisanja scenarija, snimanja, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe, razvijaju svoje ideje u scenarije i snimaju kratkometražne filmske vježbe. Osnove režije i pisanja scenarija predaje redateljica Lana Kosovac, snimanje i rasvjetu polaznicima predaje snimatelj Luka Matić, dok montažu mentorira montažerka Urša Vlahušić. Polaznike snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Po položenom komisijskom ispitu, polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb te mogu besplatno, neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu KKZ-a za svoje buduće autorske filmove. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a besplatne su za sve članove. Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi.

Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kaonajproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj, s rekordnom brojkom od 111 kratkometražnih ostvarenja u 2015. godini. Članovi KKZ-a vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode.

Sve informacije o filmskoj školi možete dobiti na internetskoj KKZ  i Facebook stranici