RADIONICA VIDEOSPOTOVA U KINOKLUBU ZAGREB

Radionica videospotova je napredna radionica kojoj je cilj povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s glazbenim izvođačima. Rok za prijave je do 18. ožujka 2019. Voditeljica je Marina Uzelac. Polaznici se od samog početka usmjeravaju na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu.

Važno je spomenuti da se u ovom slučaju ne rade ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju, kao i da nema bilo kakvog kreativnog mješanje bendova u zamisao videa, dakle budući glazbeni video je potpuno autorsko djelo polaznika. Nakon što video spotovi budu finalizirani, glazbeni izvođači će imati priliku odabrati žele li potpisati radove kao official ili unofficial video.

Radionica traje 8 tjedana, sastoji se od rada na scenariju koji podrazumijeva sve od preispitivanja teme i ideje do nalaženja odgovarajuće estetike videa, zatim pisanja knjige snimanja i konzultacije pred samo snimanje i u montaži. Pjesmu koja vas inspirira za budući video spot možete odabrati na sljedećem linku: https://soundcloud.com/marina-uzelac/sets/radionica-2019

Voditeljica radionice Marina Uzelac, rođena 19.04. 1991. u Pančevu. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Kao redatelj, asistent režije, snimatelj i fotograf, radila je na puno kratkih i dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova. Godinama se bavi režiranjem i snimanjem glazbenih spotova, od kojih se izdvaja suradnja sa bendovima Artan Lili, Seine, Bitipatibi, Nežni Dalibor itd.

Na radionicu se prima 6 naprednih polaznika. Za prijavu je potrebno do 18.ožujka 2019. na radionice@kkz.hr poslati sljedeće: sinopsis (ili scenarij), biografija polaznika i redateljska eksplikacija za odabranu pjesmu.