UPOZNAJTE SVIJET PSIHOLOGIJE NA PSIHOFESTU 2019

Studenti, asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta  organiziraju novo izdanje PsihoFest – 5. festival popularizacije psihologije na kojem će kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja. Programsko-organizacijski odbor PsihoFesta 2019. čine Nikola Erceg, Aleksandra Huić, Francesca Dumančić, Marina Martičnević, Jasmina Mehulić, Una Mikac, Martina Pocrnić, Vanja Putarek, Mitja Ružojčić, Jasmina Tomas i Ena Uzelac.

Ovogodišnji Psihofest pripremio je 17 predavanja, 26 radionica i još mnoštvo demonstracija, testiranja, eksperimenata, izložbi, tribina i igara. Sve navedeno održava se na Filozofskom fakultetu tijekom jednog dana, u nedjelju, 14.04.2019 od 11 do 21 sat. Donosimo neka od predavanja i radionicama na kojima možete sudjelovati, a detaljan program pogledaje na službenoj stranici Psihofesta 2019

SAZNAJ KOJI JE TVOJ POSAO IZ SNOVA

Zanima te koji je posao idealan za tebe? Koji posao bi radio/la u zvjezdanoj floti? Ili možda želiš saznati jesi li ispred svog vremena? U pauzi od predavanja i radionica PsihoFesta, ispunite psihologijske testove koji će vam otkriti navedeno. 

KAKO SE DOBRO POSVAĐATI?

Predavanje o važnosti načina komunikacije i emocionalne klime u odnosu za održavanje kvalitetnog ljubavnog odnosa, tj. o značajkama, odrednicama i posljedicama komunikacije među partnerima u bliskom odnosu. Pružit će se i smjernice o poželjnom načinu komunikacije kako bismo zadržali vezu kvalitetnom i bili u njoj zadovoljni. Kako se dobro posvađati otkrit će vam prof. dr. sc. Željka Kamenov.

KAKO MOŽEMO ISKORISTITI PRIČE I IGRE U POTICANJU KOMUNIKACIJSKIH VJEŠTINA DJECE?

Otkrit će vam Antonia Ćosić i Ana-Marija Luketić iz Centar Pričaj mi u svojoj interaktivnoj radionici “Šumska priča”. Radionica je prikladna za mlađe posjetitelje, a za nju se prijavite na ulazu u PsihoFest.

RADIONICA “NEUSPJEŠNO PLANIRANJE = PLANIRANI NEUSPJEH”

Uključuje li i tvoja nedjelja slične misli? Pitaš se kako neki ljudi stižu sve i uspješno pretvaraju svoje želje u stvarnost? I ti bi rado radio/la na ostvarivanju svojih želja, samo kada bi imao/la malo više vremena? Što uopće znači “pronaći vrijeme”? Dođite na PsihoFest radionicu  i uvjerite se da upravljati svojim vremenom znači ostvariti ciljeve brže i jednostavnije, a ne raditi više i dulje!

ŠTO JE PONIZNOST I ŽELIMO LI JE?

Pogledamo li u hrvatske rječnike vidjet ćemo da se poniznost često objašnjava pojmovima kao što su submisivan, nevažan i malen. Kako je onda moguće da poniznost ne podrazumijeva loše viđenje sebe? Što je poniznost ustvari? Saznajte na PsihoFestu 2019 na predavanju Jasmine Mehulić „Poniznost – Što je poniznost i želimo li je?“.