ŠTO ŽENE (I MUŠKARCI) ŽELE? – TAJNE POZITIVNIH ODNOSA

Pozitivni odnosi obogaćuju našu životnu priču. Ispunjavaju našu potrebu da pripadamo zajednici i daju nam jači osjećaj identiteta. Bez tog osjećaja pripadnosti, često se možemo osjećati izolirano i nepovezano sa sobom. No kad jednom pronađemo svoje mjesto u društvu, postaje nam puno ugodnije u vlastitoj koži. 

Odnosi koje gradimo imaju mnogo širi utjecaj od nas samih i našeg neposrednog društvenog kruga. Oni također utječu na ljude za koje možda nismo niti znali da postoje. Kada stvorite pozitivnu vezu s nekim drugim, ta osoba je više motivirana da uspostavi pozitivne veze s drugim ljudima. Stoga su naše akcije i odnosi dio mnogo većeg lanca događaja koji utječu na društvo u cjelini.

Kako kvalitetni odnosi utječu na naše zdravlje, sreću i dugovječnost, saznajte na predavanju ‘Što žene (i muškarci) žele- Tajna pozitivnih odnosa’ u utorak, 07.05. u 17.45 sati u Knjižnici i čitaonici ‘Bogdana Ogrizovića’. Predavanje će se također baviti “klasičnim” muško-ženskim razlikama u pristupu odnosima te demistificirati neke uobičajene mitove kao što zašto žene vole pričati, a zašto muškarci bježe u svoje pećine. Predavačica je Ivana Štulić, MSc in Applied Positive Psychology.

POZITIVNA PSIHOLOGIJA

Temeljno načelo pozitivne psihologije je da ljudi žele voditi ispunjen život, vrijedan življenja, žele razvijati ono najbolje u sebi, ostvariti kvalitetne veze s drugima, uživati u ljubavi, radu, igri i ispunjavanju svojih potencijala.
Pozitivna psihologija se bavi znanstvenim istraživanjem svih spomenutih tema te primjenom zaključaka tih istraživanja u organizacijama, edukaciji, terapiji, osobnom razvoju i mnogim drugim životnim područjima, s ciljem poboljšanja kvalitete života i razvoja ljudskih potencijala

TEME PREDAVANJA

– koji su ključni sastojci dobrih odnosa (onih romantičnih i drugih),
– kako gajiti dobre odnose,
– kako stvarno usrećiti druge, a i sebe.

 

Detalje predavanja i budućih radionica u organizaciji coacherice, trenerice i konzultantice za osobnu sreću, poslovni i životni uspjeh Ivane Štulić, potražite na Facebooku i službenoj web stranici