DOŽIVITE NEZABORAVNO LJETO I ISTRAŽITE EUROPU VLAKOM

Ako još uvijek niste isplanirali godišnji odmor, možda vam možemo u tome pomoći. Što kažete na tjedan u Italiji, nakon toga produžite u Francusku, možda Španjolsku i godišnji odmor završite na hrvatskoj obali? Odlučite li se na putovanje vlakom, proputovat ćete stari kontinent i upoznati povijest Europe na najbolji mogući način. InterRail je inicijativa rođena 1972. godine koja povezuje velike europske gradove željeznicom. Njegova popularnost progresivno raste već više od 40 godina.  InterRail karta za vlak  je savršena opcija za one putnike koji traže ekonomičan odmor s apsolutnom fleksibilnošću boravka i pokreta. Pejsaže europskih prijestolnica možete promatrati kroz prozor, a od suputnika iz cijelog svijeta učiti o njihovim zemljama i jezicima.

Jedna od njegovih glavnih atrakcija nalazi se u različitim modalitetima ponuđenih karata (prema dobi, udobnosti, putovanju i boravku tijekom putovanja, itd.), prilagođavajući se gotovo svim situacijama putnika. Takva vrsta putovanja i usluge, otvorena je svim dobnim skupinama. Ljudi iznad 60 godina imaju popust od 10 posto na svojim ulaznicama, a mladi ispod 27 godina imaju popust od 27 posto. Osim toga, ove godine,  Europska unija, nudi 15.000 besplatnih karata svim mladim Europljanima koji imaju 18 godina. Program pod imenom Otkrijte EU, bit će dostupan zainteresiranima od 02.  do 16. svibnja na europskom portalu za mlade Discover EU.

InterRail Pass je trenutačno aktivan  u više od 40.000 odredišta u 30 zemalja: Njemačka, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Irska, Italija , Luksemburg, Makedonija, Crna Gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska i Turska.

Za one koji žele provesti ljeto istražujući Europu, najbolje je odabrati InterRail Global Pass kartu od 208 eura. Ona omogućuje putovanje u 30 zemalja koje sudjeluju u InterRailu, uključujući Francusku , Njemačka, Italiju i Švicarsku. Ovaj modalitet uključuje vlak Eurostar, između Bruxellesa, Pariza i Londona, kao i povratno putovanje u zemlju prebivališta. Ako želite bolje upoznati samo jednu zemlju, idealna kombinacija je karta One Country Pass. Ova vrsta ulaznica može se kupiti po cijeni od 51 eura i uključuje 31 odredište, a najpopularnija je Italija, Švicarska, Francuska, Njemačka, Norveška i zemlje Beneluxa.

InterRail Premium Pass je posebna usluga putem koje je moguće besplatno rezervirati vlak, do tri radna dana unaprijed.  Putnik osigurava mjesto na vlakovima po svom izboru, bez plaćanja dodatnih troškova. Osim toga, djeca do 11 godina uživaju besplatnu propusnicu u pratnji odrasle osobe. Trenutačno je ova premija dostupna samo u Italiji i Španjolskoj po cijeni od 124 eura.