KONCERT JAZZ DIVE DIANE KRALL NA LJETNOJ POZORNICI U OPATIJI

Diana Krall je kanadska jazz pijanistica i pjevačica s više od 15 milijuna prodanih ploča širom svijeta. Tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća, kao i početka 2000. godina bila je najtraženija jazz umjetnica, koju je Billboardov magazin nazvao jazz umjetnicom desetljeća u razdoblju od 2000-2009. Diana je jedina jazz pjevačica s osam albuma koji su debitirali na vrhu Billboard jazz albuma. Do danas je osvojio tri Grammyja i osam Juno nagrada.

Svirati je počela s četiri godine, a njezina glazbena karijera započela je u barovima, dok je još bila srednjoškolka. Nastupala je u restoranima po Kanadi, a nakon stipendije za prestižni Berklee College of Music u Bostonu zarađivala je za život pjevajući po hotelima u Bostonu, Los Angelesu i Švicarskoj. Svoj prvi diskografski ugovor potpisala je tek 1993., 20 godina nakon što je krenula u glazbenu avanturu. Današnji uspjeh dokaz je da se trud isplatio, a potvrda su brojne nagrade i priznanja za Dianin talent.

 

Hrvatskoj publici prvi put se predstavila 90-tih godina na splitskom Jazz festivalu, nakon čega je uslijedio koncert u Zagrebu 2009. godine. Nakon 10 godina, ponovno se vraća u Hrvatsku, u biser Jadrana i jednu od najpoznatijih destinacija u Hrvatskoj s turističkom tradicijom dužom od 160 godina. Opatija će 16. srpnja 2019. ugostiti jazz divu Dianu Krall. Jedinstvena lokacija i ambijent što ga stvaraju kombinacija kamena i flore čine Ljetnu pozornicu najljepšim i najatraktivnijim objektom ove namjene na Mediteranu.

Koncerti Diane Krall jedinstveno su iskustvo puno glazbenih iznenađenje, melankolije i kompilacije uspješnih hitova glazbenice. Intimna atmosfera uz zvukove pjesama kao što su ‘The look of love’, ‘Let’s fall in love’, ‘Night and Day’ i ‘A case of you’ odvest će vas u potpuno novu dimenziju i doživljaj glazbe. Krall je iznimna pjevačica harmoničnog glasa, istančanog glazbenog ukusa i božanstvenog umijeća sviranja klavira. Slušajući njezinu interpretaciju poznatih hitova, uživat ćete u svakoj pjesmi kao da ih čujete po prvi put.

 

Opatijski koncert u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatije garantira ekskluzivni doživljaj za koji je preostalo svega nekoliko ulaznica. Možete ih kupiti u sustavu Eventima i svim prodajnim mjestima koji su navedeni na službenoj stranici


 

Pročitaj još:

10 NAJBOLJIH JAZZ ALBUMA SVIH VREMENA