KOREJSKI UMJETNIK IZRAĐUJE REPLIKE FOTOAPARATA OD PAPIRA

Fascinantna izrada predmeta od papira tehnikom origami, stoljećima je inspiracija mnogih ljudi koji njegove mogućnosti pokušavaju podići na novu razinu. Među njima je korejski umjetnik Lee Jihee koji izrađuje replike starih fotoaparata koristeći isključivo škare i papir u bojama.

Talent ovog umjetnika i njegova sposobnost manipulacije s papirom je izuzetna. Vintage predmeti koje radi koristeći tehniku origami izgledaju nevjerojatno stvarno.  Iako fotoaparati od papira nikada neće ovjekovječiti nijedan prizor i pretvoriti ga u fotografiju, zasigurno su predmet želje svih ljubitelja fotografije. Korejski umjetnik oblikuje papir po vlastitim kreativnim zamislima i pretvara ga u bilo koji element koji možete zamisliti.

Za Leeove kreacije ne postoje granice, a neki od njegovih dizajna toliko su zahtjevni da je potrebno i do nekoliko mjeseci izrade. Sve što zamisli, izrađuje s pomnom pažnjom i detaljima, eksperimentirajući s različitim kvalitetama papira. Prošla su vremena kada je fotografiranje zahtijevalo dugotrajan proces i teške fotoaparate s brojnim mehanizmima. Međutim, još uvijek postoje ljubitelji analogne fotografije koji se rado vraćaju vintage modelima i prošlim vremenima koji izazivaju nostalgiju.

Zahvaljujući korejskom umjetniku neki od najpoznatijih fotoaparata dobili su svoje papirnate replike. Marke poput Leice IIIf Red Dial, Nikon FA Golda ili bezvremenskog Rolleiflexa dobili su svoja šarena izdanja koja neodoljivo podsjećaju na sami original. Umjesto klasičnih boja kao što je crna, smeđa ili siva, umjetnik se poigrao različitom paletom nijansi koja je donijela zapanjujući efekt skulpturama od papira.

Trud koji je uložen u izradu vintage fotoaparata i ostalih radova umjetnika, dokaz su posebne vještine kojom je origami tehniku predstavio na potpuno novi način. Detalji uloženi u svaki fotoaparat fasciniraju promatrače i kreativce koji rado pronalaze inspiraciju u radovima umjetnika. Portfolio svih projekata Leea Jiheea možete pogledati na Behance profilu i službenoj web stranici

Foto: © Lee Jihee


Pročitaj još:

ILUSTRACIJE TISJE KLJAKOVIĆ BRAIĆ ULJEPŠAT ĆE VAM LJETNE DANE

PORTRETI ALEXANDRE DILLON VRIJEDE VIŠE OD TISUĆU RIJEČI

NOVA LJETNA KOLEKCIJA ELEGANTOG NAKITA LYKKE