POČINJE NOVO IZDANJE FILMSKE ŠKOLE KINOKLUBA ZAGREB

Prvo ovosezonsko izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb počet će uvodnim predavanjem u četvrtak 3. listopada 2019. u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb. Predavači će sve zainteresirane upoznati s programom i rasporedom škole, a predavanje je otvorenog tipa. Cilj Kinokluba Zagreb je motivirati i pružiti resurse budućim filmskim amaterima kako bi se nesmetano bavili filmom van ograničenja financijskih i institucionalnih struktura.

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica pisanja scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se u Filmskoj školi upoznaju s osnovama filmskog jezika i gramatike, praktično prolaze osnove svjetla i snimanja, a svaki polaznik će imati priliku razviti vlastitu filmsku ideju u scenarij. Rezultat svake Filmske škole su filmski uradci snimljeni u filmskim ekipama formiranima na školi i mentoriranim od predavača.

Redateljica Lana Kosovac predaje pisanje scenarija i osnove režije, snimanje i rasvjetu vodi akademski snimatelj Luka Matić, a montažu filmova mentorira montažerka Urša Vlahušić. Polaznike snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Tihomir Vrbanec.

Nakon što polaznici svladaju teoriju i praksu, pristupaju usmenom ispitu nakon čega postaju članovima Kinokluba Zagreb. Članstvo im omogućuje neograničeno i slobodno korištenje filmske opreme, prostora i montaže kluba. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a besplatne su za članove!

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj s brojkom od stotinjak kratkih filmova godišnje. Članovi KKZ-a vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode.

CIJENA I TERMINI ODRŽAVANJA

Cijena Filmske škole iznosi 800,00 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna!) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva i pol mjeseca.

Više informacija potražite na linku: https://kkz.hr/filmskaskola. Dodatna pitanja i prijave pošaljite Lani Kosovac na mail: filmskaskola@kkz.hr